|
6 червня 2004 року, вечір
Владика сидів в широкому шкіряному кріслі роботи тепер вже не відомого майстра минулого сторіччя. Погляд його був направлений в одну точку, він згадував минулі події. Тиша бібліотеки йому завжди допомагала, можна було спокійно зібратися з думками, все добре осмислити і скласти план майбутніх дій. "Ці всі події бентежать мене. Звісно я не боюся смерті, це ніби нова пригода, можливість побачити те, що я до цього не бачив, однак я боюся за свій клан. Хоча в нас стільки охорони, що поки ці незрозумілі люди доберуться до кого із нас, Вищих, то їх встигнуть вбити. Охорона, навчена справжніми боями, не підведе." - думки були втішними, тому Аро посміхнувся, таку "справжню" посмішку не бачив ніхто, не для інших очей вона була. На столі лежала збірка коміксів, які Владика почав збирати тоді, коли в них почали друкувати інформацію про вампірів. Аро хотів бачити настільки люди здогадуються про них, і якою саме інформацією володіють, адже витік інформації можливий, коли на земній кулі вже стільки кланів, які не завжди встигають прослідкувати за всіма. Більшість коміксів були вигадані, однак в деяких було більше інформації ніж у найбільших бібліотеках світу. Владика переглядав час від часу нові, щоб контролювати витік інформації, щоб при потребі пустити помилкову інформацію і виправити становище. В коміксах писалося про багатьох інших створінь, які насправді живуть на землі, а люди думають що вони вигадані. Аро вже давно цікавив один комікс про людей із специфічними здібностями - це були мутанти, які могли управляти природою, зливатися з навколишнім середовищем, читати думки інших та інші здібності. Кілька здібностей мутантів співпадали зі здібностями вампірів, і саме це зацікавило колись Аро. Однак тоді він не придав цьому великої уваги. А зараз, коли Хайді розповідала про про старця, який одним доторком вбив вампіра, Аро пригадав одну із історій, яка розповідала про людину-мутанта із коміксу "Люди Х", яка одним своїм доторком могла вбити або сильно покалічити. "Невже це правда? Люди здогадуються про нас, отже можуть здогадуватися і про таких створінь, як той старець. Він поїхав до Ірландії, можливо саме там в архівах найстарішої бібліотеки треба шукати інформацію про старця і йому подібних." - план складався сам собою, Владика був впевнений що той старець не один, що є і інші. Аро підсунув до себе ближче ноутбук і почав шукати більше інформації про цих "Людей X", зокрема все нове. Інтернет був великим сміттєзвалищем, однак там можна було знайти і потрібну інформацію, якщо знати як шукати. А там дивись: ниточка за ниточкою і приведе до потрібної інформації.
--------------------
|